Voor veel mensen is het een ware droom om een eigen zwembad in de tuin te hebben. Zeker met het warme weer is het heerlijk om in je tuin te kunnen zwemmen. Toch zien veel mensen er tegenop om een zwembad aan te (laten) leggen, want deze klus wordt vaak als onbegonnen werk gezien.
Zie jij het aanleggen ook niet bepaald zitten, maar zou je wel graag een zwembad willen hebben in je tuin? In dit artikel lees je een aantal tips over onder andere de kosten, het onderhoud en andere dingetjes waar je rekening mee moet houden als je een zwembad aan wil (laten) leggen!
De kosten
Wat zijn de kosten als je een zwembad aan gaat (laten) leggen? Het is in ieder geval handig om van tevoren een budget aan te stellen. Zwembaden komen namelijk in allerlei formaten en soorten en daarnaast verschilt de prijs ook als je van plan bent om het zwembad aan te laten leggen door iemand anders. De prijs voor een zwembad kan variëren van €1.000 tot €10.000 en dit is onder andere afhankelijk van de materiaalkeuze, het formaat, soort overkapping (of niet), enzovoorts.
Trap in het zwembad?
Je kunt ervoor kiezen om een trap in het zwembad aan te (laten) leggen. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een losse trap of een ingebouwde trap. Het voordeel is dat je dankzij deze trap vaak makkelijker in en uit het zwembad kan komen, zeker als je nog (kleine) kinderen hebt.
Het onderhouden van een zwembad
Een zwembad in je tuin klinkt erg mooi en aardig, maar het onderhoud ervan moet je zeker niet onderschatten! Onderschat je dit wel, dan zal het zwembad helaas zomaar in een modderbad kunnen veranderen. De bodem van een zwembad moet bijvoorbeeld regelmatig schoongemaakt worden met een bodemzuiger. Verder moet je ook niet vergeten dat het water in een zwembad bacterie-vrij moet worden gehouden met chloor. Let er bovendien ook op dat je ongedierte, bladeren of ander soort afval uit het water moet scheppen om de boel schoon en fris te houden.
Zwembadoverdekking
Kies je voor een zwembadoverdekking, dan zal het zwembadwater veel makkelijker schoon blijven. Met een overkapping komen er namelijk minder makkelijk bladeren, ongedierte of ander soort afval in het zwembad terecht. Een alternatief voor een zwembadoverdekking is een zeil dat je over het zwembad heen kunt leggen. Het voordeel van een zwembadafdekking is dat dit goedkoper is, maar het nadeel is wel dat je er meer tijd aan kwijt bent.
Geef een reactie